fredag 22 februari 2008

Safe landing


Vi överlevde helvetesfärden till Karlshamn! I alla fall vad vi trodde skulle bli en helvetesfärd eftersom det hade regnat typ 1000 millimeter det senaste dygnet i Sör Tröndelag och hela E6:an hade antagit bassängform med finfin svallis på botten. Helt galet och de första 19 milen till Dombås gick med en genomsnittshastigheat av ca 50 km/h... Tur att vi inte skulle åka hela vägen till Göteborg på en dag, som först var den (alltför) optimistiska planen.

Bilkörning genom skandinavien innebär ju också en förträfflig möjlighet att träffa gamla polare och Oslo var inget undantag. Vi fick husera hos ex-Lulebor och kompisar till Anders; Martin och Per. Och Mazdan började precis motorgnissla när vi svängde in framför huset... Vi fick sen världens vy över kvälls-Olso från Grefsenkollen och skaka ur ganska så stela bilåkningsben. Sov sen gott i alldeles nyinköpt bäddsoffa efter mumsig linssoppa och japansk film. Tack för att vi fick bo hos er!



På morgonen tänkte vi klättra lite i Tokerud, ett ställe som vi läst om på bouldering.no och i nån klättertidning. Efter galet mycket letande (parkerade alldeles fel, gick till fel bostadsområde, tog fel skola tre gånger) kom vi fram till klippan som visade sig vara tok-isig och snöig. Här hade inga borstande bouldersugna Umebor varit framme, tyvärr. Kliar det inte i Olsoklättrarnas fingrar? Vi hängde in lite i alla fall och fantiserade om hur fint det säkert är när det är torrt! En bild därifrån blev det i alla fall:


Det var en jäkla tur att vi bestämde oss för att irra lite i Tokerud, det visade sig nämligen att E6:an söder om Svinesund hade varit blockad i 11 timmar av en vält tankbil. Efter ytterligare två timmars väntan fick vi äntligen köra mot Göteborg till min lilla Annika som jag inte fått träffa på toooklänge.

Vi hade hur mysigt som helst med stadsliv, semlor, Blueberry nights, pizza och shopping. Anders som aldrig kan hålla sig från klättring tog cykeln ut till Utby och fick ticka några fina 6:or. Vi hälsade också på en till gammal Lulebo, Mattias som bodde några spårvagnsstationer från Annika. (Ganska många visade det sig, när vi hade promenerat i typ en timme). Naturligtvis spelade Lule hockey mot Linköping den kvällen så det blev jag, sju stycken Norrbottenkillar och en plasmaTV. Plus några vrål emellanåt (jag tror att Lule vann?) och lite kaffe i köket. Jag håller på att lära mig dricka kaffe. Någongång ska väl även Cajsa bli vuxen. Det var i alla fall kul att få träffa dig Mattias! Och kramar till dig Annika som tog hand om oss så väl!

Observera att vi fortfarande inte har hyrt bil, ringt efter assistans eller efter mamma och pappa. Å nej, Mazdan rullar fortfarande "tryggt". Den rullade också in på parkeringen på Kjugekull, nog skulle det hinnas med ännu en bouldersession innan vi kom fram till Karlshamn. Det var gött väder, bra stick och perfekt att testa mitt nya projekt: Babar, 7a. Vi fick beta av en local, Jonas Samuelsson och hade ganska stor framgång. Tyvärr fick varken Anders eller jag ticka den, men vi ska ta nya tag i morgon om vädret är OK. Det skulle tydligen dit lite folk i helgen hörde vi. Anders hade också framgång på klassikern Monolith, 7a+ och jag slet lite hud på ett lågt mantelproblem som jag testade för ett och ett halvt år sen. Den var lika svår i år.


Babar, 7a

Framme i Karlshamn hos päronen sen. Skönt som tusan. Bara lite fix nu innan långa resan. Försäkringar, utrustning, bilbesiktning, försäljning av Mazdan (ring om du vill ha den, slumpas bort för typ 3000 kronor, fullt körbar med nya friktionsdäck och blablabla) och idag köpte vi faktiskt en ny bil. Snälla säg att det var ett bra köp. Volvo V40 bidde det. Den verkar åtminstone ganska fin och är rolig att köra. Ikväll blir det mys hemma med Anders. God middag och lite hemma-spa.

Nybilen

Åhh, snart bara två veckor kvar till Resan.