måndag 5 maj 2008

Tillbaka i Font igen!

Det kanns nastan lite som att komma hem igen, man vet var alla affarer, internetcaféer och boulderomraden ligger och sa gar det att handla brod forvettiga pengar igen, vilket var karvt i Schweiz! Vi har ju flangt runt lite sen jag skrev sist sa jag tar det fran dar jag slutade; pa vag till Magic Wood!

Kebaben var supergod, fast nasta gang ska jag valja spicy-varianten, tank pa det nar ni koper donerkebab i Bellinzona.

Det var varldens stigning till Magic, och massor med sega lastbilar och dessutom ett fett vagarbete pa den enda vettiga vagen sa vi korde i 30 typ tio mil. Det var verkligen att lamna sommaren bakom sig, varen hade knappt borjat i Magic (narmaste by Ausserferrera, on nagon vil veta var vi holl hus!). Valdigt skont for Anders dock som har haft jobbigt med pollenallergi nere i dalen (och vi alla vet ju att han trivs bast i kargt och kyligt klimat...). Det lag till och med sno kvar pa sina stallen, och mer skulle det bli...

I Magic kan man bo pa tva stallen, pa Gasthaus Edelweiss om man ar rik, men det ar vi inte sa vi fick ta den iordningstallda taltplatsen som fanns. Den var dock helt okej och det fanns toaletter, tak och sjukt harda klattrare (nara av varldens basta bouldrare var dar) och kostade 5 CHF per person och natt. Valdigt trevligt! Fick tag pa en handskriven kopierad forare for 10 CHF men den var inte vard mer an pappret den var tryckt pa. octopussy stod fortfarande som projekt till exempel... Vi fick klattra lite forsta dan, men inget av det jag klattrade var med i foraren, man ska vara en ganska duktig klattrare for att fa ut mesta mojliga av Magic, jag gillade Ticino battre! Dagen efter fick vi en guidad tur av en trevlig australiensare som heter David och han lurade oss over floden via en wire som ar val lite av en typisk Magicsymbol. For min del ledde wire-hanglandet till tva blamarken stora som Gotaland och de ar kvar an. De andra dagarna tog vi bron...

Vi stannade tre natter och trots att de lovat kasst vader gick det att klattra ganska mycket fast det var fuktigt och kallt. Tillrackligt kallt for sno visade det sig for nar vi vaknade mitt i natten innan vi skulle aka ivag sa var taltet valdigt litet. 15 cm blotsno tyngde ner taltet sa pinnarna blev skeva och den begynnande varen forvandlades till en sur vinterdag med sasongens sista dump. Ganska lugnt for oss som hade spadar och var vana vid sno; men ganska kul att se Chris (Parson, australiensare han med) min nar han krop ur taltet, han hade tydligen aldrig sett sa mycket sno innan!

Skont att aka ivag alltsa! For forsta gangen fick Anders nytta av sina gamla tyskabocker. Han hade last om en sjo i dem som heter Bodensee och den lag inom rimligt avstand fran Magic. Sa vi for dit med forhoppningar om ett par dagars sol och avkoppling. Och vilka dagar det blev! Massor av sol, sinnessjukt stor camping (det fanns ALLT dar, man kunde leva ett helt liv dar utan att lamna omradet), hyrcyklande bland appelodlingarna; bad i Bodensee och god fisk pa restaurangen. Jatteskont!

Tog sen hela strackan till Font pa en dag, och igarkvall kom vi fram. Sov pa Plaine de Sorques inatt, det var mysigt men svart att sova for grodorna spelade som galningar hela natten. Inatt ska vi nog sova i bas cuvier, sen pa campingen i Trois Pignons.

ha de gott! Cajsa