måndag 10 augusti 2009

Umeturist

Det är alltid så att man får se mest av sin egen hemstad när man får gäster. Jag menar, nog vet jag var Ökberget, Vallberget, Håkmark och Obbola ligger men det finns kanske nåt mer? (någon kanske är oense...) Efter denna intensiva föräldrabesöksvecka har jag fått både paddla kajak runt Obbolaön (Norrkajak hyr ut finfina kajaker till ett vettigt pris, det är dock inget krav att paddla 30 km första gången man testar), äta lyxmiddag på Victor, tillbringa två lata sommardagar på underbara Stora Fjäderägg, springa norrlandsmästerskapen i orientering i Tavelsjö samt säkra mina föräldrar uppför 3/4 av "Hålet" på Vallberget. Bildbevis finns här och här.

Ganska lite klättring alltså. Hann dock med en FF-kväll på I20 med Therese och fick äntligen sätta ihop Starship Troopers. Anders var hemma på en snabbvisit i helgen och även då blev det en I20-session. Kan bjuda på den här.

Har nu ont i halsen, jobbar en hel del och oroar mig litegrann för framtiden. Men man ska ju inte göra det säger dom.

Middagstips: stek kycklingfilé, vitlök, stjälkselleri, sambal oelek och salt/peppar. Lägg på rostad macka och spruta över massa Mangoraja-sås. Ät framför Tvn =)