lördag 15 mars 2008

Massa bilkörning och massa stau

Äntligen framme hos Carin i Hannover, 4 timmar efter planerad tid!

Inatt sov vi hos Anna-Klara i Malmö, det var hur kul som helst att träffa henne igen. Så galet längesen vi sågs sist. Det får inte dröja en evighet till nästa gång! Vi gick på Etiopienmiddag, åt massa gott som vi inte visste vad det var (med händerna dessutom!!). Och sov på våra uppblåsbara madrasser à 20 kr som jag tyckte skulle vara bra att sova på. Det första vi får göra när butikerna öppnar i Hannover är att köpa madrasser som inte läcker.Förlåt Anders, jag ska lyssna på dig nästa gång.

Efter lite trixande kom vi iväg i morse vid åttatiden och siktade på Rödby. Trångt som fan på färjan men det går ju galet fort på autobahn efteråt... Har börjat lära mig tekniken nu, men det är lite scary att köra i 130 och bli omkörd av massa audisar och mercedesar som kör i det dubbla. Sen blev det stau i 4 timmar. Och det var fan det värsta jag varit med om så nu vill jag inte prata mer om det.

I morgon blir det kultur i Hannover med Carin, som jag hoppas är expert på ämnet. I look forward! Och så får vi sova på en riktig, fin, uppblåsbar madrass inatt. Tackar.

Höres!

torsdag 13 mars 2008

På det sjunde smäller det

I morgon, efter bromsbyte och mutande av bilmekande gymnasiepojkar och-flickor med morotskaka och lånande av ljudböcker av farmor, börjar resan söderut. Anders vill stanna redan i Kjuge, efter 4,5 mil alltså, jag är mer tveksam. Nog för att han var nära på Ferdinand men det känns psykande att göra första stoppet innan motorn ens hunnit bli varm...

Det verkar bli rätt mycket saker ändå, fastän jag minimerat min klädväska till ett par jeans, klätterkläder och ett par shorts ifall det skulle bli vår på riktigt. Nu är ju inte v40:n så himla stor heller, men det ska nog gå bra.

Nu ska jag krypa ner i sängen, med massor av fladdrande fjärilar i magen och en klump av lycka i magen. Nu får vi se var nästa blogg-anhalt blir. Hannover?

Förresten, lite kul att standard typsnittet på blogger heter Font.