måndag 31 mars 2008

Plain de Sorques

Det finns ett jattefint naturreservat som ligger valdigt nara var camping som heter Plain de Sorques. Det ar ett sjosystem och lite snar- och sumpskog som ligger i Loingdalen. Vi for dit och fick se vad vi tror ar en sumpbaver, den ser ut som en vanlig baver fast den har svans som en ratta. De har byggt upp ett observatorium sa att man kan titta pa djuren valdigt nara utan att de hor eller ser en. Valdigt fint och kul att fa se en sa stor gnagare pa nara hall!

Det ar massor med faglar i "var" sjo ocksa, skaggdoppingqr, rorhonor; sothonor, kanadagass och lite annat. Det ar tur att det finns annat att gora an att klattra for vadret ar verkligen inte pa var sida tyvarr, och nu borjar vi bli lite less pa allt regnande. Men vi ger inte upp och hoppas att varen ar har vilken dag som helst. Det har dock varit skont med tva vilodagar for vi hade klattrat 6 av 7 dagar och var rejalt slitna. Inga storre blessyrer an, lite klassiska fontan-armbagar och jag har fatt inflammation i halen sa det ar inte sa kul att ha klatterskor pa sig. Har dock kopt svindyr voltarenkram sa nu javlar ska jag ticka. Vi har lite projekt nu, och vi ska jobba pa dem innan vi borjar utforska annu fler omraden.

Skulle va kul att lagga ut bilder men intenetcafedatorn tar inte emot min kamera. Det kanske kommer nar jag har lagt over bilder pa usbminnet.

Font ar helt galet bra, trots vadret, och man kan klattra har ett helt liv utan o bli less tror jag. Vi planerar redan in en resa hit i host, ett gang fran Ume kanske, som vill dela en gite i en eller tva veckor?

Ha de gott