lördag 12 april 2008

Cajsa = klippklättrare

Anders och jag gick vår första multipitchtur idag tillsammans. Det var kul, lite läskigt men väldigt enkel klättring. Lite väl enkel kanske, 5b skulle det vara men det vete fan. 3 replängder blev det, och förhoppningsvis blir det fler i veckan. Kanske ska jag säga, för hälen mådde inte bra av två timmar i klätterskor. Jag blir GALEN.

Annars är det bra i Verbier. Det är jag och 5 grabbiga grabbar i lägenheten. Yeah.

torsdag 10 april 2008

Värk, vin, Verbier

Har nu dragit ifrån bouldermeckat Font till Alperna. Sista veckan var kall, grymt stick och Anders hade bästa boulderveckan någonsin. Typ massa 7a (en flash) och en 7a+. Jag har haft en äcklig slemsäcksinflammation i hälen hela veckan och kunnat klättra noll och nada. Så himla trist! Men inte så mycket att göra åt, och i onsdags regnade det som attans så vi bestämde oss för att ta vårt pick och pack och dra söderut.

Vi åkte till Côte d'Or, som är vinområdet i Bourgogne och tog in på världens sötaste lilla hotell som en alldeles för söt liten dam ägde. Det var dyrt, men det var det värt. Röda äpplen på sängen, nyrenoverat, badkar, en liten boutique med viner från damens vänners vingårdar och världens mest fantastiska, onyttiga hemlagade frukost. Och så åt vi 5rätters middag på kvällen på hotellét mittemot. Det var vi värda efter 21 nätter i tält.

Nu är vi i Verbier, det är vår, varmt och massa snö kvar. Så det blir nog både skidåkning och klättring, eller inget av det om hälen säger nej. Men just nu är det vin hos Anders Nyström som vi bor hos och det är inte helt fel.

Bilder från resan ligger här: http://www.facebook.com/album.php?aid=33731&l=099df&id=576399277

söndag 6 april 2008

Nagra sommardagar

Vi fick nagra harliga sommardagar har i Font (tyvarr ar de slut nu men vi njuter anda) med 16 plusgrader o massa sol. Varmare an sa vill man nog inte ha har, for sticket blir fort valdigt daligt. Men jag kan sta ut med vilket stick som helst nar solen bara ar framme.

Har hunnit besoka lite fler omraden, JA Martin, Gorges d'apremont och kanske nat mer. Anders ick ticka tva 7a pa en dag, i Apremont, nar vi egentligen bara skulle ga en bla cirkel (treor och fyror, fast graderingarna har ar jatteknasiga, jag gick bet pa en astung overhangande 3c...)

Fick ocksa en cool upplevelse i Roche aux sabots nar det kom tva gubbar i 70-80arsalders och knackte alla starka pojkar pa plats. Helt galet, fast sakerligen gamla bleausards som har bouldrat i font sen 50-talet!

Vi trivs sa bra pa campingen att vi kommer bo kvar dar tills vi aker (aker nog hariran pa torsdag). Vi grillade igar pa en "barbeque unique" (engangsgrill). Man fick en flaska vatten med i forpackningen som man skulle slacka grillen med =) men det vart goda hamburgare.

Idag regnar det, vi har varit pa det stora slottet i font, det ar gratis forsta sondagen i varje manad sa vi tyckte att det var lampligt. mycket lyx och overflod, till och med lite val mycket. nu ska vi kolla in hur man klattrar L'ètrave pa bleau.info.

Kram pa er alla