måndag 17 mars 2008

Mandarinand

Jättefint vårväder tyckte jag och Carin och tog en löprunda innan frukost. Det blåste kallt som fan och jag sprang i knickers och blev helt slut i kroppen av energibrist =)

Resten av dagen spenderades inne i Hannover, vi har köpt en fin dubbelluftmadrass. Vet ej om den går in i tältet men enligt Hillebergs hemsida ska den göra det. Upp till bevis, kvalitetstält! Köpte också fina Tevasandaler på rea, åt grekisk lunch (jag sa att jag ville gärna äta nåt genuint tyskt, och så hamnade vi på restaurang "Aten". Jaja, tzatziki är ju faktiskt gott.) och frös i den iskalla vårblåsten.

Vi gick ner en sväng till Herrenhäuser Garten för att strosa runt och titta på eventuella rörhönor. Vi såg två rörhönor, en albinogräsand och en mandarinand. Det låter inte så fantastiskt men kolla in denna länken så ska vi få se en vacker fågel: http://sv.wikipedia.org/wiki/Mandarinand

Hur coolt som helst. Dessutom var träden fulla med mistlar, vilket inte är en vanlig syn i Sverige, men kanske här i Tyskland då. Mistlar växer parasitiskt i trädens kronor och suger näring från träden utan att ge något nyttigt tillbaka. Många pussar blir det i parken.

I morgon tidigt, tidigt så styr vi V40:n mot Font. 85 härliga autobahnmil.

söndag 16 mars 2008

Tyskt ösregn

Zoobesöket, som vi hade planerat så fint, blev tyvärr inte av idag eftersom himlen hade öppnat sig och det kändes som om alla djur skulle krypa in i sina hålor. Så även vi. Fast vi gick till Sea World, ett fint akvarium som låg på bekvämt avstånd från Carins superfina hus. Helt obegripligt mycket folk dock, men vi fick se queen angelfish och sting rays och hitta Nemo-fiskar.

Tog sen fika på ett söndagsöppet kafé i zentrum, det blev sjukt onyttigt men rejält imponerande våfflor =) Spårvagn hem, den kallas för U-bahn när den går under jord och Strassenbahn när den går ovan jord. Hmm, praktiskt!!

Nu har vi kollat på film (Den vita massajen, faktiskt grymt bra film, 4 av 5) och ätit god mat med en Riesling till. Det är fint att vara i Tyskland. Vi stannar nog i morgon med.

Då är affärerna öppna igen och vi ska jaga uppblåsbara madrasser.