torsdag 4 februari 2010

I Margalef

Sitter på ett cafe med internetuppkoppling i den lilla byn Margalef vid randen av Montsantmassivet. Tokigt fint ställe med så mycket sportklättring att man lätt skulle kunna bo här flera år utan att klättra samma led. Min handled är dock inte på topp och därför har jag endast klättrat fyror och femmor medan Anders har visat upp en lång onsightparad på 30meters 6b-6c-leder. Vi har haft sanslös tur med vädret, sol de senaste 10 dagarna, men det får man betala med kalla nätter med minusgrader. Idag regnar det dock, och vi har varit på vandring istället. Vad som började med en lätt promenad på bred stig slutade i leran i en brant backe mitt i värsta jungelsnåren med ösregn och mörkret som fiende. Vi fick vända; snöplig reträtt.
Vi har varit i Margalef i 4 dagar nu och stannar över helgen. Pär och Audrey kommer på lördag förmiddag, ska bli kul att träffa er igen. Hoppas på att kunna klättra litegrann iaf.
Efter Barcelonatrippen for vi till El Cogul, där spenderade vi en vecka. Fint ställe med en del superlinjer, men det kan absolut inte mäta sig med Albarracin. Efter Margalef är planerna osäkra. Mallis verkar bjuda på rätt dåligt väder, Targasonne är skitkallt och Albarra en bit bort. Men något fantastiskt litet ställe att nöta hud på hittar vi med all säkerhet. Det har ju gått rätt bra hittills.
Bussen rullar på som en klocka och den går väldigt bra att sova i. Vi har dock lite elektricitetsporblem, omvandlaren har lagt av så nu har vi inget ljus. Hrm. Vi ska försöka lösa det. Vi känner oss lite som en del i gänget med vår fina blå "furgoneta" alla har likadana fast det är bara vår som är blå och har ett fönster =)
Nu börjar det nog bli dags för middag och ut i kylan igen. Burr. Men i morgon lovar yr att det ska bli sol.
Kramar Cajsa och Anders