torsdag 7 augusti 2008

En dag på Naturum

Hänga upp flaggor i ösregn. Två linor är av. Fyra funkar. Skippar EU-flaggan. Övertala Katinka att det är jättekul att hålla guidning på Gieravardo i ösregn. Skriver nya prislappar för att få en enhetlig stil på det hela, Tempus ICT. Sortera böckerna i bokhyllan. Säga hej till två gulliga tanter som plockar bland nysorterade böcker. Sorterar lite till. Svante på besök. Snacka lite om flygplatsens omorganisation och varför volvobilar drar så mycket bensin. Har glömt Svantes takräcke hemma. Titta på facebook och konstatera att nu lägger alla upp sina sommarbilder. Sommar slut här och nu. Förklara för trehundrasextioåttonde gången hur man tar sig till fjällbotaniska och att det faktiskt inte är gratis. Skriver ut OS-tablån och diskuterar med Magda vad som är intressant att se på. Hoppas det är nånting intressant på SVT 1 ungefär en halvtimme i veckan. Det är då vår TV funkar. Pessimistiskt rapport slut kl. 12.09.

Ha en bra dag. Jag är i alla fall glad =)

onsdag 6 augusti 2008

Update från lejonkulan

Fast riktigt en lejonkula är det väl inte, det råder en ganska stor enighet i vår lilla souterrängstuga på Oscars väg 3, där tre BT's och en utböling (MHS:are) försöker liva upp Hemavanstämningen. Och dessutom så finns det en bastu (men den har vi inte använt än, betalade vi extra för den?) och det luktar inte mögel och alla, BT som MHS, har en förkärlek för nybakade kakor till eftermatenkaffet. En toppensommar alltså!

Jag har varit en bloggare under all kritik, men eftersom Cajsa Lejonet från början var en resedagbok så får jag väl komma undan med den bortförklaringen. Och nu, när det är augusti och höstvindarna har börjat blåsa på Norra Storfjället och det finns ungefär lika mycket att göra i trädgården som det finns att göra en fredagskväll "på byn" kanske jag kan börja spåna, skriva och spekulera igen.

Knappt en månad kvar innan sista rycket, dvs de sista två åren (!) innan man ska bli en fullfjädrad biolog och ut och tampas på ARBETSMARKNADEN. Läskigt och farligt ord det där, som dyker upp allt oftare i samtalen med andra jämnåriga som börjar bli färdiga och annat otrevligt. Men det ska bli kul att plugga lite igen och använda huvudet, vilket jag inte har gjort på sisådär drygt ett år. Och dessutom i Ume igen, det känns extra roligt. Hoppas att det är några kvar än!

Ny adress för mig och Anders blir det från och med september. Rullstensgatan...ehh...19, var det nog! Japp, sambohöjden, nu ska vi blir en av dem. I samma hus som ovan nämnda MHS:are Magda dessutom. Välkomna att hälsa på!

Kram