fredag 17 april 2009

3 dagar i Abisko. 3 toppturer.

Vassetjåkka idag. Flera premiärer. Premiär 1. Lisa på topptur. Grymt jobbat! Premiär 2. Mina skidor på hel topptur. Skavsår aj aj. Premiär 3. Johnny i bastun. Yeah!

Äntligen helg kan man inte säga eftersom hela veckan varit som helg. Men nu är det iaf helg och i morgon blir det Gaisenjarga. Hoppas på boulderpremiär (premiär nr 4) i Abisko.

Norrskensprognosen är på 2 så nu ska vi ut och kika (tyskar är galna i norrsken =)

Gnatt

torsdag 16 april 2009

Finbesök

Nu har Lisa och Hans kommit för att hälsa på oss i två dagar. Ska på tur på Vassetjåkko i morron, det blir nog grymt. Det snöar ute! Ska bli kul att se Lisa på telis =)

Åkte liften upp på Njulla för exkursion idag. Fortsatte vidare uppåt efteråt på hudar upp till Slåttatjåkka (eller nåt sånt). Åket var sådär (för att vara riktigt ärlig så var det skit. Troligen det sämsta jag någonsin åkt) men nu har jag fått testa laggen i bristande skare. Ahh!

Försöker läsa en artikel om stable isotopes as ecological indicators men det går sådär. Finns ju liksom enhel del annat att göra/prata om/fixa med/åka på. Hoppas lite på en glidig kurs fast så får man väl inte säga som förväntat ambitiös student.

Undrar när bouldersäsongen kommer igång.

Sovtajm.

onsdag 15 april 2009

I Abisko!

Kom fram till stället där vi ska bo de närmaste två månaderna igårkväll. Resan från Ume var lång fast det gick bra. Nu är vi ju två chauförrer (fast jag ska erkänna att jag spänner mig mer när Anders kör än när jag kör själv...) Forskningsstationen är fin och boendet är okej men väldigt mysigt (läs trångt). Introduktionsföreläsningen idag var mest en uppmaning till att hitta på så mycket outdoor activities som möjligt. Det behövde de inte säga två gånger!

Räknar med många toppturer och en hel del klättring i Gaisenjarga. I Kärkevagge också när våren kommer på allvar. Var uppe en sväng på Låktatjåkka idag med Anders och Johnny. Sjukt jobbigt före uppför men desto finare nerför. Har ju köpt bredare skidor så mina stighudar passar inte så bra, inte optimalt när det lutar 25 %, man går på skrå och underlaget är blankis. Tyvärr är ju inte nya hudar gratis. Jag får nog stå ut, snart kommer nog sockersnön ändå och då blir det lättare att gå?! Är i alla fall utomordentligt nöjd med nya prylarna, 3,2 kg är rätt mycket att kapa på ett randokit =) Har dock fått några rejäla blåsor. Compeed i morgon.

Säkerhet på fjället är temat för morgondagen. Jag som trodde vi skulle få lära oss om alpine aquatic food webs och climate impacts on tundra vegetation. Ack så fel jag hade ( i morgon iaf). I like än så länge!

Man blir lite för-engelskad av att bo här.

Natti!
Cajsa